• octombrie

  29

  2018
 • 10693
 • 3
Infiltratii apa in pereti si beci

Infiltratii apa in pereti si beci

Va rugam frumos sa ne sunati doar daca doriti sa construiti de la zero un beci hidroizolat corespunzator. Nu intervenim in cazul beciurilor vechi ce sunt afectate de infiltratii. Va multumim.

Infiltratii apa in pereti si beci. Cauze si solutii – Apa poate fi un dusman redutabil pentru o constructie, putand sa conduca inlcusiv la degradarea structurii de rezistenta a acestea in cazuri grave.

Ne puteti contacta si pentru pret hidroizoaltie fundatie, beci, pivnita si subsoluri si soclu,   pret hidroizolatie acoperis bloc si casa sau pret hidroizolatii terase bloc circulabile . 

Astfel, este impreios necesar sa ne informam asupra modului in care apa poate dauna cladirii si sa folosim cele mai bune solutii tehnice pentru a preveni si impriedica acest fenomen.

Forma prin care apa patrunde in pereti si beci poarta numele de infiltratie, iar cele mai frecvente locuri prin care se realizeaza aceste infiltratii daunatoare ale apei sunt peretii, balconul si beciul.

 

Infiltratii apa –  Ce este infiltratia apei in pereti, subsol, balcon si beci?

 

Infiltratia apei in pereti si beci reprezinta patrunderea apei in interiorul unei cladiri prin pereti, in cazul unei hidroisolatii deficitare sau a lipsei acesteia sau prin beci, respectiv prin subsolul cladirii, prin  actiunea apei subterane si a substantelor chimice din sol.

Toate aceste probleme pot disparea daca apelati la membrana hidroizolanta EPDM  Firestone!

infiltratii-apa-fundatie-beci-subsol-terasa-pereti-tavan1

infiltratii-apa-fundatie-beci-subsol-terasa-pereti-tavan

 

Infiltratii apa – Care sunt principalele cauze ale infiltratiilor apei in pereti?

 

Infiltratiile apei in pereti pot avea mai multe cauze si, implicit, mai multe surse precum:

– umezeala din atmosfera- o cladire construita intr-un climat cu o umiditate foarte ridicata este expusa la infiltratia apei in pereti prin patrunderea apei din atmosfera in tencuiala si in pereti, conducand la degradarea acestora, la aparitia mucegaiului, a igrasiei si la formarea unui nivel foarte ridicat de umezeala in aerul expirat in interiorul cladirii. Odata afectati peretii de patrunderea apei, in afara riscurilor medicale generate de igrasie si mucegai, este expus si mobilierul care este pozitionat in aproprierea peretilor.

– umezeala din sol- poate patrunde in pereti prin fundatie, cauzand probleme grave similare celor expuse la punctul anterior.

– apele pluviale- pot cauza un grad de umezeala ridicat ce va patrunde, in situatia in care hidroizolatia peretilor nu este realizata sau este realizata necorespunzator, in peretii exteriori ai cladirii si in soclu.

 

Infiltratii apa – Care sunt principalele cauze ale infiltratiilor apei in beci si fundatie?

 

In ceea ce priveste infiltratiile in beci, in subsoluri, in general, cauzele care conduc la aceasta problema sunt multiple, insa cele mai frecvente situatii intalnite sunt:

– fisurile si rosturile din zidarie- sunt printre cele mai frecvente situatii ale infiltratiilor apei in beci, deoarece prin acestea apa patunde in pereti si in structura de rezistenta a cladirilor, putand conduce in timp la probleme grave precum scaderea rezistentei cladirii.

– umezeala capilara care provine din pamant- afecteaza betonul din care este realizata fundatia, patrunde in perete si cauzeaza infiltratii ale apei cu problemele asociate acestui fenomen.

– actiunea substantelor chimice din sol ataca peretele, betonul fundatiei si membranele de hidroizolatie de calitate inferioara, favorizand infiltratia apei in beci si, de aici, in peretii casei si in structura de rezistenta a acesteia.

– tencuiala necorespunzatoare a fundatiei- nu permite umezelii acumulate in fundatie sa se usuce, astfel ca aceasta patrunde in pereti si se infiltreaza;

– hidroizolatia degradata- hidroizolatia veche sau cea realizata necorespunzator favorizeaza infiltratia apei in beci si in pereti, cauzand probleme serioase specifice acestui fenomen.

– piscinele si bazinele cu apa realizate in subsoluri sau in imediata apropiere a fundatiei genereaza un risc crescut de infiltratii ale apei in pereti, deoarece, pe de o parte, rerezinta o sursa de umezeala continua, iar pe de alta parte o hidroizolatie defectuasa genereaza infiltratii sigure si cantitative ale apei.

infiltratii-apa-fundatie-beci-subsol-terasa-pereti-tavan

infiltratii-apa-fundatie-beci-subsol-terasa-pereti-tavan

 

Infiltratii apa – Care sunt consecintele infiltratiilor apei in pereti, fundatie si beci?

 

Infiltratia apei in pereti si beci provoaca o serie de consecinte nedorite precum:

– degradarea peretilor- prin infiltratia apei apar pete de umezeala pe pereti, iar apa din componenta acestora afecteaza materialele din constructia peretilor;

– degradarea mobilierului sau a elementelor din apropierea peretilor;

– degradarea pardoselei, indiferent ca este vorba despre parchet sau placare cu placi ceramice;

– favorizarea aparitiei mucegaiului si a igrasiei care genereaza pe de o parte probleme medicale persoanelor care locuiesc in cladirea respectiva, iar pe de alta parte degradarea obiectelor din interiorul cladirii;

– degradarea structurii de rezistenta a cladirii;

– cresterea nivelului de umiditate din incaperile cladirii, vcare efecteaza din punct de vedere medical persoanele care locuiesc acolo.

 

Infiltratii apa – Care este solutia pentru evitarea infiltratiilor apei in pereti, fundatie si beci?

 

Solutia pentru evitarea infiltratiilor apei in pereti si beci si, implicit a efectelor negative pe care infiltratiile apei le are asupra unei cladiri este hidroizolatia. Pentru a realiza eficient hidroizolatia unei cladiri trebuie sa aveti in vedere urmatoarele considerente:

– realizarea hidroizolatiei acoperisului, a terasei, daca este cazul, a balconului, a peretilor si a subsolului;

– raportul calitate pret al hidroizolatiei: furnizorul trebuie sa aiba o responsabilitate financiara fata de clientul sau, astfel ca un furnizor de incredere trebuie sa ofere un raport calitate pret optim pentru proiectul tau.

– calitate superioara: fiind un proiect cu o durabilitate mare, este important sa regasiti calitatea ca element esential atat in ceea ce priveste materialele folosite, dar si cu privire la montaj. Calitatea montajului este data de calificarea personalului care realizeaza hidroizolatia, de pregatirea, indemanarea si profesionalismul acestora pentru a impiedica cu eficienta infiltratia apei in pereti si beci.

– Timp si buget- proiectul unei hidroizolatii trebuie realizat intr-un interval de timp optim, cu incadrarea in bugetul initial, astfel ca furnizorul trebuie sa aleaga cele mai bune mijloace si materiale pentru a realiza proiectul intr-un interval de timp rezonabil, fara a depasi bugetul alocat.

– Experienta- experienta este un indicator cu privire la calitatea proiectului deoarece realizarea de hidroizolatii de catre un furnizor este o carte de vizita de care un potential client este bine sa tina cont atunci cand isi alege furnizorul pentru un proiect similar.

infiltratii-apa-fundatie-beci-subsol-terasa-pereti-tavan

infiltratii-apa-fundatie-beci-subsol-terasa-pereti-tavan

Cum calculez pretul pentru hidroizolatia necesara impiedicarii infiltratiilor apei in pereti si beci?

 

Calculul pretului hidroizolatie se realizeaza tinand cont de o serie de aspecte precum:

– materialele: pronderea majoritara in pretul unei hidroizolatii o reprezinta materialele, care se calculeaza in functie de proiect, suprafata ce trebuie acoperita, etanseitate etc. In cadrul acestor materiale sunt incluse membranele, adezivii, primerul etc. Este recomandat ca necesarul de materiale sa fie realizat de personal specializat pentru a beneficia de cele mai bune solutii pentru impiedicarea infiltratiilor la un pret rezonabil.

– montajul: este un element important in costul hidroizolatiei  si presupune manopera hidroizolatiei acoperisului realizata de firme specializate.

– transportul.

 

Infiltratii apa – Informatii suplimentare

 

Ne puteti contacta si cu:    hidroizolatii hale industriale,  membrane hidroizolante EPDM Firestone,  hidroizolatii acoperisuri verzi si solare.

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvnte cheie: “infiltratii apa“, “infiltratii apa pereti” sau “infiltratii apa in beci“, “infiltratii apa tavan” ori “infiltratii balcon“, “infiltratii beci“si “infiltratii la bloc“, “infiltratii de apa in beci“.

Alte cautari: “infiltratii de apa in pereti“, “infiltratii ultimul etaj” sau “infiltratii fundatie“, “oprire infiltratii apa“ori “infiltratii perete“, “reparatii infiltratii apa” si “reparatii infiltratii“, “infiltratii subsol“, “infiltratii subsol bloc“, “infiltratii terasa“.

Cuvinte conexe: “infiltratii apa fundatie“, “infiltratii fundatie“, “infiltratii terasa“, “infiltratii apa terasa“.

Articol optimizat de Outcave Solutions  – Servicii  de Optimizare SEO Bucuresti.

LEAVE A COMMENT

You comment will be published within 24 hours.

Cancel reply

3 COMMENTS

 • Catalin Cirt
  aprilie 15, 2021, 4:30 am REPLY

  La o cladire veche la care nu a fost izolata

  corect fundatia apar infiltratii in pereti.

  Exista solutie oentru a rezolva aceasta

  problema?

 • Catalin Cirt
  aprilie 15, 2021, 4:31 am REPLY

  La o cladire veche la care nu a fost izolata

  corect fundatia apar infiltratii in pereti.

  Exista solutie oentru a rezolva aceasta

  problema?

 • Catalin Cirt
  aprilie 15, 2021, 4:31 am REPLY

  La o cladire veche la care nu a fost izolata

  corect fundatia apar infiltratii in pereti.

  Exista solutie oentru a rezolva aceasta

  problema?

  Cere oferta

  Descarca brosura
  Brosura EPDMBROSURA TPO

  Calculator membrane

  0EUR

  Ultimele articole:

  © Copyright 2022 infiltratiizero.ro - realizat de OUTCAVE SOLUTIONS SRL