• aprilie

  6

  2021
 • 398
 • 0

Hidroizolatii de cea mai buna calitate

Hidroizolatii de cea mai buna calitate – Impermeabilizarea sau hidroizolarea casei sau oricarei constructii este esentiala pentru evitarea numeroaselor neplaceri cauzate de patrunderea apei in interior. Ideala este hidroizolarea casei inainte de constructie pentru a evita aparitia unor probleme precum defectiuni aparute in procesul de construire sau mucegai, insa daca constructia este deja finalizata, poti face acest lucru si acum, pentru a stopa deteriorarea in curs sau pentru a preveni o deteriorare mai mare.

Cele mai mari probleme cauzate de lipsa hidroizolarii locuintelor apar mai ales in anotimpul rece, din cauza zapezii si a condensului, dar si in anotimpul cald, in timpul numeroaselor ploi de vara, puternice si indelungate. O astfel de problema necesita o echipa de experti, iar hidroizolatiile de cea mai buna calitate realizate de echipele noastre te pot scapa cu siguranta de aceste probleme.

 

Ce este hidroizolarea?

 

Aceasta este o metoda care impiedica patrunderea apei intr-o incapere sau in casa, ajutand la mentinerea unui interior complet uscat, fara a fi expus riscului de deteriorare din cauza apei. O hidroizolatie de inalta calitate ajuta la reducerea umiditatii din interiorul unei constructii si protejeaza lucrurile din interior de expunerea la apa.

Printre cele mai mari avantaje ale unei hidroizolari de inalta calitate se numara pastrarea interiorului uscat si fara risc de deteriorare, pastrarea valoarei pe care o are proprietatea respectiva sau lipsa grijilor atunci cand este vorba despre conditii meteorologice nefavorabile in ceea ce priveste patrunderea apei in interior.

Hidroizolarea de calitate creste valoarea pe care o are o locuinta, dat fiind ca acest sistem previne patrunderea umezelii nedorite in pereti, nepermitand astfel aparitia mucegaiului. Este cunoscut faptul ca existenta mucegaiului intr-o locuinta nu numai ca duce la deteriorarea unor lucruri, dar poate afecta si sanatatea intr-un mod negativ. Umiditatea poate distruge, de asemenea, integritatea structurala a casei; aceasta face ca metalele sa rugineasca, iar lemnul sa se descompuna, iar o fundatie slaba, care nu beneficiaza de hidroizolatie sau care are o hidroizolatie realizata necorespunzator poate afecta valoarea pe care o are o locuinta.

 

Hidroizolarea de cea mai buna calitate a zidurilor

 

Hidroizolarea zidurilor, unul dintre tipurile de hidroizolari existente, ajuta la etansarea fisurilor si asigura o buna acoperire a zidurilor, fiind atragatoare si din punct de vedere estetic. Hidroizolarea cu acoperire chimica poliacrilica este una dintre gamele superioare de solutii de impermeabilizare utilizata pentru a proteja o constructie de apa si pentru a-i ridica gradul de rezistenta.

Hidroizolarea acoperisului, respectiv a terasei este una esentiala din mai multe puncte de vedere. Acoperisul sau terasa reprezinta acoperirea din partea superioara a casei care protejeaza locuinta impotriva ploilor sau a conditiilor meteorologice extrem din timpul verii sau iernii. Acoperisul protejeaza nu numai interiorul, ci si exteriorul casei, fiind partea cea mai expusa intemperiilor naturii. Este foarte important ca acoperisul sa fie inchis etans si suficient de puternic pentru a rezista tuturor provocarilor naturii, insa de multe ori, din cauza conditiilor nefavorabile, acestea se deterioreaza. Pentru a preveni neplacerile cauzate de deteriorarea unui acoperis sau a unei terase, este recomandata hidroizolarea acestora.

La deteriorarea unei terase sau a unui acoperis nu contribuie numai ploaia, ci si expunerea prelungita la razele directe ale soarelui si la caldura, fisurile care pot aparea in structura de rezistenta a unei cladiri, respectiv diversele instalatii de pe acestea (rezervoare de apa, conducte sparte, drenaj infundat). Daunele cauzate afecteaza nu numai din punct de vedere estetic, ci mai ales din punct de vedere structural. Tocmai de aceea este recomandata alegerea unei hridroizolatii de cea mai buna calitate pentru acoperis sau pentru terasa.

 

O astfel de hidroizolatie prezinta numeroase avantaje:

 

 • creste durata de viata a constructiei: un strad de hidroizolatie de calitate reduce impactul pe care il au caldura si lumina extrema asupra acoperisului constructiei sau asupra zidurilor. Solutiile de impermeabilizare a teraselor actioneaza ca o membrana de protectie, protejand acoperisul de uzura provocata de schimbarile din mediu si de scurgerile cauzate de ploaie, prelungind in mod substantial durata de viata a acoperisului;
 • previne deteriorarea structurii constructiei: apa si umezeala care scurg prin acoperis du la coroziunea treptata a unghiurilor si a grinzilor de otel care sustin constructia. Betonul este un material poros, iar hidroizolarea acoperisului sau a terasei este necesara pentru a preveni deteriorarea de catre substantele chimice daunatoare care pot patrunde impreuna cu apa.
 • ajuta la mentinerea aspectului placut al constructiei: casa pe care ai construit-o cu atata chin se poate transforma rapid intr-o vedere urata cu pete negre cauzate de scurgerea constanta a apei. Scurgerile nedorite de apa de pe acoperis se infiltreaza in cele din urma prin pereti, ducand la aparitia mucegaiului. O hidroizolatie de buna calitate poate ajuta tocmai la evitarea unor neplaceri de acest fel.
 • evitarea unor probleme de sanatate: desi greu de crezut sau mai putin evident, atunci cand umezeala se scurge in locuinta prin acoperis exista riscul aparitiei unor probleme de sanatate precum problemele cu respiratia sau alergiile. Acestea pe langa faptul ca mucegaiul afecteaza intr-o mare masura sanatatea omului. Asadar, este recomandata o hidroizolatie de calitate a acoperisului sau a terasei la momentul potrivit pentru a te proteja pe tine si familia impotriva unor astfel probleme de sanatate evitabile.
 • avantaje comerciale: hidroizolarea casei, blocului, acoperisului, terasei este considerabil mai rentabila pe termen lung decat o revizie completa sau reparatii frecvente necesare in momentul infiltrarii apei. De asemenea, prin cresterea duratei de viata si a durabilitatii zidurilor sau acoperisului prin hidroizolarea corespunzatoare, creste semnificativ si valoarea comerciala a constructiei.

 

Hidroizolarea de calitate a acoperisurilor verzi

 

O solutie extrem de eficienta pentru hidroizolare este reprezentata de acoperisul verde, o extensie a acoperisului existent care implica o impermeabilizare de inalta calitate, un sistem eficient de drenaj si un mijloc eficient de filtrare.

Sistemele de acoperis verde pot fi modulare, cu straturi de drenaj, cu panza filtranta si pot constitui medii de crestere propice a plantelor. Un astfel de sistem implica crearea unui spatiu verde construit deasupra unei structuri create de om. Printre cele mai mari avantaje ale acestui concept se numara imbunatatirea aspectului estetic al unei constructii, prelungirea duratei de viata a membranelor hidroizolante, reducerea deseurilor asociate, utilizarea materialelor reciclate in mediul de crestere, prelungirea duratei de viata a sistemelor de incalzire sau ventilatie, un management eficient al apelor pluviale, precum si moderarea efectului de incalzire si o calitate a aerului imbunatatita considerabil.

Pentru alegerea unor sisteme de hidroizolatii de cea mai buna calitate, expertii nostri stau la dipozitia clientilor nu numai cu sfaturi, ci si cu cele mai bune materiale si servicii in vederea obtinerii unor locuinte inedite din punct de vedere al impermeabilizarii.

LEAVE A COMMENT

You comment will be published within 24 hours.

Cancel reply

  Cere oferta

  Descarca brosura
  Brosura EPDMBROSURA TPO

  Calculator membrane

  0EUR

  Ultimele articole:

  © Copyright 2022 infiltratiizero.ro - realizat de OUTCAVE SOLUTIONS SRL