• septembrie

  23

  2020
 • 640
 • 0
Membrana TPO

Membrana TPO

Membrana TPO – Firestone UltraPly TPO este o solutie inteligenta pentru acoperisurile ecologice. Membrana vine in clori deschise, combinand aspectul perfect cu o protectie foarte buna la radiatii UV si la intemperii, dar si o foarte mare rezistenta la imbinari.

Firestone este o membrana flexobila special conceputa pentru acoperisurile FPO si este produsa prin porcesul de turnare a unui cauciuc etilen propilenic intr-o matrice ranforsata cu tesaturi poliesterice. Membrana astfel intarita este cea care combina perfect rezistenta la intemperii cu o buna capacitate de sudare la cald a plasticului si rezulta astfel foi flexibile, care prezinta o planeitate extrem de buna.

 

Membrana TPO – Usor de aplicat

 

Membrana TPO este foarte usor de aplicat si poate fi gasita la o latime de pana la 3.05 metri. Aceasta membrana asgura acoperirea economica si rapida. Produsul este reprezentat de o membrana care ofera numeroase optiuni in ceea ce priveste instalarea in cadrul unui proiect de renovare sau de constructie a acoperisurilor atunci cand panta este redusa.

Cu ajutorul acestei membrane proiectul tau de renovare va fi complet, cu preturi foarte mici raportat la numarul mare de beneficii oferit de aceasta membrana.

Membrana TPO – Lipire cu aer cald

 

Lipirea cu aer cald a membranei TPO este cea care ofera posibilitatea de a instala membrana rapid si economic, in conditiile in care calitatea ramane constanta si rezistenta este una superioara pe toata suprafata proiectului. Lipirea la cald este cea care formeaza imbinari omogene sudand foile superioare si inferioare foarte bine intre ele.

Acest proces de lipire pentru membrana TPO permite demontarea sa in toate anotimpurile si in conditii diverse din punct de vedere meteorologiv.

Membrana TPO – Rezistenta la intemperii si durabilitatea superioare

 

Membrana TPO nu are in compozitie plastifianti si nici substante ignifuge care sa contina halogen de unde rezulta o foarte mare rezistenta la radiatii UV si la ozon.

Membrana TPO prezinta si un nivel ridicat de rezistenta la ciuperci, alge si substante chimice care se folosesc pe acoperisuri.

 

Membrana TPO – Capacitate foarte buna de reflexie

 

Deoarece membrana TPO are o suprafata de culoare deschisa, razele solare sunt reflectate inainte de a putea fi absorbite si astfel nu ajung sa se transforme in energie termica.

Este imbunatatita totodata si eficienta energetica a cladirii cu ajutorul lor. Prin urmare, se poate spune ca membranele TPO au numeroase beneficii pe care oamenii de obicei au tendinta sa le uite.

 

Membrana TPO – Culori

 

Membrana TPO este disponibila in doua culori standard si anume alb si gri. Aceste culori au fost alese special pentru a contribui in mod eficient la toate beneficiile anterior mentionate, pe care aceasta membrana le ofera.

 

Membrana TPO – grija fata de mediu

 

Firestone Building Products este o companie care se dedica in totalitate protectiei mediului. Absolut toate facilitatile de productie pe care compania le are functioneaza conform cu un sistem de management al mediului care poate indeplini cerintele ISO 140001.

Certificarea aceasta este cea care demonstreaza angajamentul companiei fata de mediu si fata de protectia acestuia.

 

Membrana TPO – membrana ecologica

 

Membrana TPO este o membrana special produsa pentru acoperisuri. Este termoreflectiva si este foarte eficienta in ceea ce priveste economia la energie electrica.

Formula utilizata in obtinerea sa nu implca halogen, clor sau plastifianti. De asemenea, metoda de lipirle la cald ajuta suplimenta la o buna protectie a mediului. Aceasta membrana se poate recicla cu usurinta. Toate aceste avantaje ecologice face ca fiecare proiect care foloseste membrana TPO sa ofere avantaje pentru mediu iar membranele sunt considerate unele dintre cele mai eficiente solutii din acest punct de vedere.

 

Membrana TPO – speciala pentru acoperisurile vegetale

 

Pentru ca sunt preocupari tot mai intense in ceea ce priveste protectia mediului inconjurator, multi proprietari de case au decis sa apeleze la acoperisuri vegetale si acestea incep sa devina din ce in ce mai normale si in Romania.

Membrana TPO a trecut toate testele FLL de rezistenta contra radacinilor care o pot strapunge, acestea fiind de altfel si cea mai problematica parte a unui acoperis vegetal. Membrana TPO este perfecta pentru a fi folosita in combinatie cu diverse sisteme complexe de acoperisuri vegetale care au nevoie de intretinere redusa si care prezinta vegetatie sedum

 

Membrana TPO – beneficiile acoperisurilor verzi pentru mediu

 

Un acoperis verde care foloseste o membrana TPO vine cu o serie de beneficii importante pe care le vom mentiona in continuare.

 1. Reduce efectul de insula de caldura

Acoperisurile vegetale sunt cele care previn reflexia caldurii in mediul inconjurator. Plantele care se afla pe un astfel de acoperis prezinta si avantajul de a transpira generand racirea aerului ind jur.

 1. Sunt reduse costurle pentru energie

Acoperisurile vegetale sunt cele care asigura unele dintre cele mai bune proprietati pentru izolare si sunt totodata si cele care ofera caldura iarna si racoare vara.

 1. Ajuta la gestionarea optima a apelor pluviale

Un acoperis verde ofera avantajul de a ajuta la gestionarea eficienta a apelor pluviale. Aceste acoperisuri sunt create tinand cont si de o metoda foarte buna de retentie si evaporare pentru apele rezultate din precipitatii.

 1. Un habitat nou pentru animale si plante

Acoperisurile verzi sunt cele care ajuta la crearea unui habitat natural pentru flora si fauna locala. Pasarelele si diverse animale mici nu vor ezita sa isi faca cuib pe un acoperis verde, ceea ce ajuta cu mult mai ales in orasele in care locurile pentru animale sunt din ce in ce mai putine.

 1. Calitatea aerului este imbunatatita

Cu ajutorul unui acoperis vegetal aerul este purificat mai usor datorita sistemului special de filtrare a prafului si a tuturor substantelor poluante. De asemenea se realizeaza mai bune conversia intre CO2 si oxigen ceea ce este foarte important.

 1. Mai putina poluare fonica

Acoperisurile vegetale ajuta la izolarea fonica a cladirii si atenueaza zgomotul care provine din exterior. Prin urmare, daca alegi sa iti pui un acoperis vegetal, te vei bucura de mai multa liniste si intimitate in confortul propriei case pentru ca zgomotele exterioare se vor estompa foarte mult.

 

Membrana TPO – fixarea mecanica

 

Membrana TPO se paote fixa si mecanic. Acest sistem TPO utilizeaza folii care au latimea de maxim 2.44 m. latimea foliilor folosite si modelul prin care aceasta se prinde se adapteaza unor sarcini specifice impuse de vant.

Foliile adiacente sunt suprapuse pentru cel putin 150 mm si sunt fixate cu anumite placi si cu metode de prindere care sunt omologate si care sunt plasate la 50 mm de marginea pe care panoul o are. panourile se lipesc la cald utilizand echipamente conforme cu toate specificatiile oferite de Firestone. Zonele de la marginea acoperisului si toate orificiile sunt nivelate conform cu specificatiile oferite de Firestone.

 

Membrana TPO – aderenta totala

 

Membrana TPO cu aderenta totala implica folii care sunt lipite complet pe un substrat adecvat cu ajutorul adezivului de contact. Toate foliile adiacente sunt suprapuse pe o lungime de minim 75 mm si sunt sudate la cald. Zonele periferice de pe acoperis si toate orifciile sunt nivelate conform cu specificatiile de la Firestone.

Acest sistem cu aderenta totala poate sa fie folosit pe orice acoperis care are o strctura compatibila cu sistemul pentru fixarea izolatiei si care ofera o foarte buna rezistenta la smulgere. Izolatia folosita va trebui sa fie compatibila cu adezivii de contact de la Firestone.

Membrana TPO – sistem cu lest

 

Sistemul cu lest foloseste membrana TPO care este amplasata liber pe suportul adecvat. Foliile adiacente se vor suprapune pentru cel putin 75 mm si sunt sudate la cald. De asemenea, zonele de la periferia acoperisului si toate orifciile sunt nivelate conform cu specificatiile de la firestone.

Dupa ce este lipitamembrana se fixeaza cu pietrist de rau sau chiar cu pietre plate de pavaj care sa aiba o greutate de cel putin 50 kg pe metru cub. Sistemul acesta poate sa fie folosit pentru orice acoperis care suporta si greutatea suplimentara a lestului si care nu are o inclinare mai mare de 1:6.

 

Membrana TPO – materiale de etansare

 

Exista mai multe materiale de etasnsare care pot fi folosite pentru acestemembrane cum ar fi:

 • Firestone UltraPly TPO Cut Edge Sealant – un material special conceput pentru etsansare care contine polimeri si care se foloseste pe toate marginile membranei.
 • Firestone Pourable Sealer – un material special conceput pentru etansare care contine 2/3 poliuretan si care este folosit pentru a umple si pentru a sigila spatiile goale rezultate.
 • Firestone Water Block Sealant – un material special pentru etansare pe baza de butil si care se foloseste pentru a impermeabiliza punctele de lipire. Materialul se va aplica exclusiv prin compresie.
 • Firestone General Purpose Sealant functioneaza ca material de etansare alb si este utilizat pentru a etansa perfect toate marginile lipite ale membranei dar si ca agent de etansare general.

Firestone a dezvoltat numerose accesorii pentru sistemele pentru acoperisuri TPO care indeplinesc o gama variata de cerinte de constructie sau de montare pentru mai multe tipuri de aplicatii. Proprietarii si proiectantii de cladiri sunt ce care beneficiaza de toate componentele specifice unui sistem de acoperis complet oferit de Firestone Building Product. Cu ajutorul acestor membrane, cu siguranta fiecare cladire se va bucura de toata etanseizarea necesara si de cele mai moderne si durabile metode de constructie din prezent.

LEAVE A COMMENT

You comment will be published within 24 hours.

Cancel reply

  Cere oferta

  Descarca brosura
  Brosura EPDMBROSURA TPO

  Calculator membrane

  0EUR

  Ultimele articole:

  © Copyright 2022 infiltratiizero.ro - realizat de OUTCAVE SOLUTIONS SRL