• iunie

  7

  2021
 • 373
 • 0
Ce trebuie sa stii despre hidroizolatia acoperisului

Ce trebuie sa stii despre hidroizolatia acoperisului

Hidroizolatia acoperisului – Hidroizolatia unui acoperis, indiferent daca este de bloc, de hala industriala sau de casa, este un proiect in care vei implica o echipa cu experienta pentru ca rezultatele sa fie cele dorite si asteptate. Este important ca inainte de a incepe lucrarile de hidroizolatie sa soliciti experienta avizata a unui specialist. La fel cum atunci cand te ocupi de hidroizolatie in baie, acorzi foarte mare atentie tuturor detaliilor, la fel ar trebui sa se intample si cu acoperisul tau.

Hidroizolatie acoperis de bloc – Cum se realizeaza hidroizolatia?

Pentru a fi realizata hidroizolatia unui acoperis de bloc, hala industriala sau altui tip de acoperis care nu are panta se vor folosi urmatorii pasi:

 • Se va curata foarte bine acoperisul inainte de a aplica produsele pentru hidroizolatie terasa;
 • Ulterior se va pune o membrana care sa difuzeze vaporii si care va trece peste aticul terasei, astfel incat vaporii din planseul de beton sa dispara;
 • Se poate aplica ulterior o hidroizolatie bitumonoasa, o hidroizolatie pensulabila, o hidroizolatie lichida in functie de recomandarile specialistilor care se ocupa de instalare;
 • Ulterior se va pune polistiren extrudat cu grosimea recomandata de producator;
 • Se va face sapa de panta;
 • Se pune stratul final de membrana sau de solutie hidroizolanta si ardezia;
 • La final se poate adauga si un strat de pietris fin, sub care se afla o panza speciala, geotextila care evita formarea radacinilor.

Hidroizolatie acoperis – Recomandari pentru alegerea materialelor

In momentul in care te ocupi de hidroizolatia fundatiei, cu siguranta acorzi atentie tuturor detaliilor pentru ca stii ca pe fundatie se bazeaza locuinta ta si nu permiti sa fie compromisa. De asemenea, daca ai si beci, sigur nu vrei sa fie inundat.

Acelasi lucru ar trebui sa se intample si in cazul acoperisului. Alege sa lucrezi cu specialisti si investeste in cele mai bune sisteme pentru hidroizolarea acestor zone, astfel incat sa te asiguri ca nu vei vedea pete de apa pe tavanul tau si ca acesta nu va fi compromis in timp.

Daca locuiti la bloc si doriti sa aveti parte de cele mai calitative servicii de hidroizolare, va recomandam folosirea unei hidroizolatii pentru terase de bloc.

Hidroizolatie acoperis – Ce se intampla cand blocul are deja un sistem de hidroizolatie?

Pasii anterior mentionati vor fi utilizati si atunci cand blocul are deja un sistem de hidroizolare. In cazul in care acest ssitem este degradat va necesita unele reparatii inainte de a monta sistemul de hidroizolatii pentru terase. In cazul acesta, primul pas este acela de a curata stratul de suport si de a elimina toate membranele deteriorate si ulterior de a aplica un sistem nou de hidroizolatie.

Hidroizolatii acoperisuri – Ce sunt hidroizolatiile lichide?

Pentru un acoperis de tip terasa, indiferent daca este de bloc sau este amplasat pe o hala industriala, hidroizolatiile lichide sunt foarte utile. Acestea au avantajul de a fi de culaore foarte deschisa, ceea ce le asigura o buna rezistenta UV si le face mai durabile in timp. De asemenea, in cazul in care stratul de hidroizolatii este deteriorat, se va repara hidroizolatia si se va aplica stratul de hidroizolatie lichida mai usor decat in cazul altor produse.

LEAVE A COMMENT

You comment will be published within 24 hours.

Cancel reply

  Cere oferta

  Descarca brosura
  Brosura EPDMBROSURA TPO

  Calculator membrane

  0EUR

  Ultimele articole:

  © Copyright 2022 infiltratiizero.ro - realizat de OUTCAVE SOLUTIONS SRL